ЧАСТИ НА ПВЦ ДОГРАМА

За да се ориентирате правилно на пазара за ПВЦ Дограма, трябва да знаете от какво и как се правят. Основните конструктивни елементи на ПВЦ Дограма са рамката, крилото, стъклото, уплътнението и дистанционера. Рамката и крилото се състоят от ПВЦ профил, подсилен със стоманен профил наречен армировка.

chasti na prozoretsa

Рамката е в основата на дизайна на ПВЦ Дограмата , монтирана е в светия строителен отвор предвиден за прозорец. Профилът на рамката се състои от няколко камери, всяка от които има своя собствена цел: за оттичане на конденз, поставяне на армировъчен прът, фиксиращи аксесоари и др. Двойният стъклопакет заема основната част от дизайна на пластмасовия прозорец, задържан е посредством стъклодъжачи. Стъклодържачите се използват за придаване на структура стягане уплътнения . Важна роля играят аксесоарите, качеството на които до голяма степен определя дълготрайността и надеждността на прозореца.
Благодарение на конструктивните особености, ПВЦ прозореца получава редица предимства , сред които заслужава да се отбележи повишеното ниво на енергоспестяване сравнен с обикновените дървени прозорци, високо ниво на звукоизолация и защита срещу взлом в вашия дом.