Как да разпознаем различните части на ПВЦ дограмата

ПВЦ дограмата е един от най-популярните видове дограма в света. Тя представлява конструктивна система, която се използва за затваряне на отвори в стени  в жилищни и бизнес сгради. За да бъдете добре информиран за  ПВЦ дограма, трябва да знаете основните конструктивни елементи.

Елементите на ПВЦ дограмата са рамката, крилото, стъклото, уплътнението и дистанционера. Рамката и крилото са изработени от ПВЦ профил, който е подсилен със стоманен профил, наречен армировка. Армировката увеличава стабилността и здравината на дограмата, като същевременно й позволява да бъде изработена в различни размери и форми.

chasti na prozoretsa

  • Важен елемент на ПВЦ дограмата е стъклото. То може да бъде изработено в различни цветове и форми. Използват се различни видове стъкло в зависимост от неговата функционалност. Уплътнението също е важна част от ПВЦ дограмата. То осигурява водоустойчивост и топлоизолация на прозорците и вратите.
  • Дистанционерите, също наричани профили за разделяне, са метални или пластмасови елементи, които се поставят между стъклото и рамката. Те осигуряват правилно разстояние между стъклото и рамката, което е от съществено значение за топлоизолацията и звукоизолацията на дограмата.
  • Ако искате да се ориентирате правилно на пазара за ПВЦ дограма, трябва да знаете основните елементи, от които тя е съставена. Възползвайте се от предимствата на ПВЦ дограмата, като изберете продукт с високо качество и издръжливост. Придайте внимание на конструкцията на дограмата, за да получите продукт, който ще отговори на вашите нужди и изисквания.

 

Ако търсите висококачествени ПВЦ прозорци, важно е да разберете какво ги прави толкова ефективни. Рамката на ПВЦ Дограмата е нейната основна част и е проектирана да бъде монтирана в отворите, предназначени за прозорци. Това е възможно благодарение на множеството камери, съставляващи профила на рамката, които имат специализирани функции като оттичане на конденз, подсигуряване на армировъчен прът, фиксиране на аксесоари и други.

В дизайна на ПВЦ Дограмата, стъклопакетът също играе важна роля. Той е основната част от прозореца и е закрепен към рамката чрез стъклодъжачи. Те, от своя страна, осигуряват структура на стягане на уплътненията, които помагат за предотвратяване на попадането на въздух и вода в дома ви.

Аксесоарите също играят решаваща роля в дизайна на ПВЦ прозорците, тъй като качеството им има пряк ефект върху надеждността и дълготрайността на целия продукт. Благодарение на конструктивните особености на ПВЦ прозорците, можете да се наслаждавате на множество предимства, като по-високо ниво на енергоспестяване в сравнение с дървените прозорци, висока звукоизолация и устойчивост срещу взлом. Отборът на професионалисти в нашата компания е на разположение да ви помогне да изберете ПВЦ Дограма, която ще отговаря на вашите нужди и бюджет.