Стъклопакет

Избор на дистанционер при стъклопакет

характеристики на стъклопакет

Стъклопакетът е изолационен стъклен панел, който се използва в сградната индустрия за прозорци, врати и други стъклени повърхности. Ето някои от основните характеристики на стъклопакетите на ПВЦ дограма:

 1. Състав: Стъклопакетите се състоят от поне две стъкла, които са закрепени на дистанционер и са запечатани с плътен рамков материал. Дистанционерът са три вида: – Алуминиев дистанционер; High Selectiv и TPA дистанционер

 2. Дебелина: Дебелината на стъклопакета зависи от броя на стъклата и дебелината им. Обикновено стъклопакетите имат обща дебелина от 24-80 мм.

 3. Енергийна ефективност: Стъклопакетите могат да имат различни нива на енергийна ефективност, които се определят от U-стойността на стъклото и дистанционера. По-ниската U-стойност означава по-добра енергийна ефективност.

 4. Звукоизолация: Стъклопакетите могат да намалят шума от външната среда с помощта на специални покрития на стъклата и дистанционера. Нивото на звукоизолация се измерва в децибели (dB).

 5. Сигурност: Стъклопакетите могат да бъдат изработени от специални стъкла, които са устойчиви на пробиване и счупване. Те могат да имат и системи за заключване, които увеличават сигурността на сградата.

 6. Кондензация: Стъклопакетите могат да имат системи за отвеждане на кондензата, които предотвратяват появата на влага между стъклата.

Стъклопакетите са изключително полезни и популярни в сградната индустрия поради своите многобройни ползи и функционалности.

Характеристики на Стъклопакета

 • Коефициентът на топлопреминаване (Ug) е мярка за количеството топлинна енергия, която преминава през един квадратен метър. За стъклопакета при температурна разлика от 1 градус Целзий между вътрешната и външната страна на стъклата.
 • По-ниската стойност на Ug означава по-добра топлоизолация на стъклопакета и по-малко загуби на топлинната енергия през него. Това води до по-добра енергийна ефективност на сградата и по-ниски разходи за отопление и охлаждане.
 • Стъклопакетите с по-високи Ug стойности са обикновено по-евтини, но не са толкова енергийно ефективни като тези с по-ниски Ug стойности. Затова при избора на стъклопакет е важно да се внимава на стойността на Ug, за да се гарантира по-добра топлоизолация на сградата.

Алуминиевият дистанционер на стъклопакет е компонент, който се използва за отделяне и подпомагане на стъклата в изолационни стъкла.

Ето някои от характеристиките на алуминиевия дистанционер:

 1. Материал: Алуминиевите дистанционери за стъклопакети се произвеждат от висококачествен алуминий, който е лек, здрав и устойчив на корозия.

 2. Топлопроводимост: Алуминиевият материал е добър топлопроводник, което означава, че може да прехвърля топлина от едната страна на дистанционера към другата. Въпреки това, за да се подобри енергийната ефективност на стъклопакета, много алуминиеви дистанционери са проектирани с топлоизолационна мембрана, която намалява топлопреноса.

 3. Дизайн: Алуминиевите дистанционери за стъклопакети са обикновено правоъгълни или U-образни и са налични в различни ширини и дебелини, за да поберат различни дебелини на стъклата и размери на стъклопакета. Могат да имат и завои или кривини, за да се поберат около ъгли или за да създадат по-естетичен вид.

 4. Изолационни свойства: Освен топлоизолационната мембрана, някои алуминиеви дистанционери могат да включват десикантен материал, който абсорбира влагата, която може да влезе в стъклопакета, и помага да се предотврати кондензацията върху стъклата. Този десикант може също да подобри общите изолационни свойства на стъклопакета.

 5. Цвят: Алуминиевите дистанционери за стъклопакети са налични в различни цветове, включително сребърен, черен и бронзов, за да съответстват на цвета на рамките на прозорците

видове дистанционери

Характеристики на High Selectiv дистанционерът на ПВЦ Дограма

Специално покритие, което се прилага върху дистанционерите на стъклопакети. Той има нисък коефициент на пропускане на слънчевата светлина, което го прави изключително ефективен за запазване на прохладата в помещението. High Selectiv дистанционерът помага да се намали разходът за климатик и осигурява висока топлоизолация. В допълнение, той е също така ефективен при намаляване на шума, като предотвратява проникването на шумови вълни в помещението. High Selectiv дистанционерът е подходящ за всички видове сгради, особено за тези, които са подложени на силно слънце или топлинни вълни.

TPA дистанционерът е ново поколение дистанционери

Създаден за стъклопакети, които имат за цел да подобрят енергийната ефективност и да осигурят по-добра топлоизолация на сградите. TPA дистанционерът е изработен от материали, които имат ниска топлопроводимост и ниско ниво на пропускане на слънчевата светлина. Това го прави изключително ефективен за запазване на топлината в помещенията през зимните месеци и запазване на прохладата през лятото. TPA дистанционерът също така е снабден с топлоустойчиво лепило, което го прави по-здрав и устойчив на външни влияния. Той е подходящ за всички видове сгради, като осигурява енергийна ефективност, комфорт и удобство за живеене и работа.

Подобрете енергийната ефективност и комфорта при смяната на стъклопакет. Ние предлагаме широка гама от висококачествени стъклопакети, които можем да инсталираме бързо и лесно. Нашият екип от професионалисти ще ви помогне да изберете най-подходящия стъклопакет за вашия дом или офис. Свържете се с нас, за да започнете процеса на смяна на стъклопакета и да подобрите качеството на живота си!