Видове стъкло в двоен стъклопакет

Ето няколко примера на стъкла, които производителите могат да използват в двойните стъклопакети за подобряване на качеството на стъклото::

  • Обикновено стъкло – това е най-базовият вид стъкло, който се използва в двойните стъклопакети. Това стъкло няма специални характеристики, но е добро за обща употреба.
  • Нискоемисионно стъкло (Low-E стъкло) – това е стъкло с намалена емисия на инфрачервено излъчване, което го прави по-ефективно за задържане на топлината в помещението и по-ефективно за защита от вредните UV лъчи.
  • Закалено стъкло (Tempered glass) – това е стъкло, което е обработено под високи температури, за да бъде по-здраво и устойчиво на удари. То е идеално за зони с висока вероятност от удари, като например врати, прозорци на партерни етажи или външни стени.
  • Акустично стъкло (Acoustic glass) – това е стъкло, което е специално проектирано за по-добра звукоизолация, като намалява шума, която прониква в помещението от външната среда.
  • Ламинирано стъкло (Laminated glass) – това е стъкло, което е съставено от два или повече листа стъкло, които са свързани с полимерен слой. Това го прави по-здраво и устойчиво на проникване, като също така предлага защита от UV лъчи и е надеждно при взривове и екстремни условия.

TIP STAKLO V DVOEN STAKLOPAKET

Селективните стъкла представляват иновативно решение за топлоизолация на жилищните помещения. Те са обработени със специални материали, които задържат късите вълни, но позволяват на дългите вълни да преминават. Това позволява на стъклото да поддържа топлината в помещението през зимата и да го охлажда през лятото,. Друг допълнителен ефект е, че намалява разходите за климатизация.

Селективните стъкла могат да бъдат от два вида – i-стъкла и k-стъкла. i-стъклата са покрити със сребърни йони и предлагат висока ефективност и прозрачност. Въпреки това, те са по-чувствителни към атмосферните влияния и се използват най-вече за вътрешни стени. k-стъклата са по-устойчиви на външни негативни влияния, но имат малко по-ниска ефективност.

  • Изборът на правилния вид стъкло за двоен стъклопакет е от изключителна важност за качеството на топлоизолацията на дадено жилище или офис. Селективните стъкла са една от най-добрите опции, когато става въпрос за ефективна и устойчива топлоизолация. В зависимост от нуждите и изискванията на клиента, могат да се избират различни видове стъкла, които да отговарят на конкретните нужди за топлоизолация и енергийна ефективност.;

Различните видове стъкла могат да играят важна роля при изработката на двоен стъклопакет. Освен обичайните стъкла, като обикновено, огнеупорни, затъмняващи и др. Има и по-специални видове, които могат да предоставят допълнителни функционалности.

Накрая, закаленото стъкло може да бъде предпочитан вариант, защото при счупване се образува маса от малки безопасни парченца. Това го прави много по-безопасен в сравнение с обикновените стъкла.

Всички тези видове стъкла могат да се използват в двоен стъклопакет, за да предоставят допълнителни функции и да осигурят по-голяма сигурност и комфорт за живущите в сградата. Свържете се с нас, за да разберете повече за различните видове стъкла и как да ги комбинирате за да постигнете най-добрите резултати.