гр. София, бул. Черни Връх № 228A

Посети нашия шоурум

гр. София, Хаджи Димитър, ул. Баба Вида № 29

Посети нашия шоурум

0888 001532

Попитай ни...?

zimna gradina 04

Зимната градина е напрактика изграждане на  сграда, голяма площ която е остъклена, усвоява добре светлината. Най-често зимната градина е продължение на къщата и оборудвана за комфортен престой вътре.
Архитектурното решение на много съвременни къщи е остъклената страна на една фасада, стъклен покрив. С помощта на това сградата получава по-изразителни и нестандартни функции.
Първоначално зимната градина се е наричала светло и топло място, което е било такова по всяко време на годината, така че е възможно да се отглеждат растения през зимния сезон.

quality

КОНТРОЛ НА КАЧЕСТВОТО

На излизане от производството всички продукти преминават задължителен контрол на качеството

ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ

Нашите монтажни екипи са с дългогодишен опит, като са приминали и професионално обучение за монтаж на дограма

otstapki

МЕСЕЧНИ ПРОМОЦИИ

Нашите монтажни екипи са с дългогодишен опит, като са приминали и професионално обучение за монтаж на дограма

РАБОТИМ С ДОГОВОР

Като уважаваща себе си компания винаги изпълняваме своите задължения

ЗИМНА ГРАДИНА

След определено време зимната градина в къщата започна да функционира като място за релакс. Зимните градини започнаха да имат оборудване като билярдна стая или басейн, хол. Цветята само допринесоха за благоприятна почивка.
Дизайнът на зимната градина
Обикновено зимната градина в София е изградена от прозорци с двоен стъклопакет и алуминиева рамка, която е опорната. Понякога конструкцията може да бъде укрепена със стоманена рамка.

Предимства на алуминиевите зимни градини:

 • Висока издръжливост, защото обикновено се вземат тежки прозорци с двоен стъклопакет. Колкото по-силна е рамката, зимната градина ще бъде по-лека, изглежда по-просторна, по-лека и рационна.
 • Алуминиевият профил тежи доста и ви позволява да правите комбинации с различна сложност, удобни за използване, прави възможно реализирането на най-дръзките дизайнерски решения.
 • Алуминиевият профил има висока топлоизолация. Можете да изберете различен цвят за оцветяване и каталога RAL. При оцветяване се взема специална прахообразна боя, която не се поддава на влиянието на външните метеорологични условия, издържа на резки температурни промени.
 • Високата топлоизолация, благодарение на специалните си свойства, поддържа температурата в зимната градина.

По време на изграждането на зимни градини в София, най-добрите профилни системи са взети от Белгия.

Особено високи изисквания за безопасност се поставят от прозорците с двоен стъклопакет. Например, ако стената на къщата или нейният покрив е фасадна стъклена единица – тя трябва да има висока якост, устойчивост на топлина.
Триплексното стъкло е универсален вариант за остъкляване на фасади. Такова стъкло е закалено, удароустойчиво и бронирано. Почти невъзможно е да се пречупи. Дори ако триплексното стъкло е счупено, няма да навреди: има тъпи ръбове, фрагменти обикновено остават върху силен филм. В същото време закаленото стъкло се разпада на малки чипове – около 40 фрагмента на 50×50 мм.

Ако желаете, за остъкляването на фасадата можете да изберете специални видове прозорци с двоен стъклопакет:

 • Тонирани прозорци с двоен стъклопакет – ще ви позволят да видите какво се случва отвън, но не можете да видите какво се прави вътре,
 • Отопляемо стъкло – монтира се на покрива, така че през зимата да не се натрупва сняг. Остъкляване на фасади. Директната цена зависи от нуждите и функциите на зимната градина.

Видове проекти за зимна градина

 • Зимна градина самостоятелно или оранжерия. Обикновено тя има отделна основа, не прилежава към къщата, но понякога се изгражда стъклен коридор, който води до къщата.
 • Зимна градина, която се намира на покрива. Такъв оригинален дизайн визуално ще украси частна къща и ще я направи уникална.
 •  Зимна градина-веранда – пристройка към къщата.
 •  Зимна градина в къщата е опция, която най-често се среща днес.

Цени за зимни градини и фасади

 Тя се влияе от размера и структурната сложност. Също така какви  материали се използват за строителство:

 • Колкото по-сложна е формулата на стъклената единица, толкова по-високи са разходите за зимната градина.
 • Колкото по-сложна и трудна е конструкцията по време на монтажа, толкова по-висока е цената на обекта.
 • Колкото по-добро качество на компонентите, толкова по-големи са разходите.
ЗАТВОРИ МЕНЮ
×