Секюрити Обков - Антивзлом

степента на сигурност на обковите за прозорци и врати
За да се определи степента на сигурност на обковите за прозорци и врати, трябва да се имат предвид няколко фактора, включително техния класификационен стандарт, който може да се измерва във време на устойчивост на обкова при определени видове нападения и способността на обковете да устояват на различни форми на нападения, като например бутане, рязане, сваляне и пробиване.

Когато търсите начини да защитите дома и семейството си, е важно да знаете, че има много възможности.

характеристикиЗнаем, че взломаджиите обикновено проникват през ПВЦ прозорци или балконски врати. Счупването на стъкло е изключително рядко явление.

 • Затова се фокусираме върху това да предлагаме на клиентите си продукти за обков против счупване, които предотвратяват движението на целия механизъм при опити за отваряне отвън. 
 • Може би си мислите: „Но какво ще стане, ако изрежат дупка в прозореца ми?“ Това не е много често срещано явление – много рядко крадците изрязват дупки в стъклопакета и по този начин получават лесен достъп до дръжките.
 • Ако дръжката Ви е заключена, това би било още едно препятствие за тях! Затова горещо препоръчваме да инсталирате и заключващи се прозорци. Ако имате малки деца, които живеят на високи етажи, като мен това е особенно важно!

Надяваме се, че сме ви помогнали да разберете по-добре как крадците проникват в домовете и фирмите, така че да знаете какви стъпки да предприемете следващия път, когато някой се опита да проникне във вашия! Ако имате още въпроси може на нашите контакти ще отговорим.

антивзлом-защита
Антивзломните обкове могат да имат различни особености, включително по-дълги и по-здрави заключващи механизми, заключващи се по повече точки, твърди метални корпуси и др. Те могат да предоставят по-висока степен на сигурност и защита срещу общи методи на нападение като пробиване, рязане или бутане
 • Дизайн: Обковите за сигурност могат да имат различен дизайн, което може да се съобрази със стила на вашия дом или офис. Важно е да се има предвид, че някои дизайни може да бъдат по-уязвими от други, като не предоставят нужното ниво на сигурност.

 • Допълнителни функции: Изберете обков с допълнителни функции, като например заключване с ключ или код, автоматично заключване при затваряне, алармен сензор и др. Тези функции могат да увеличат нивото на сигурност на вашата врата или прозорец.

 • Производител: Изберете обков на доказан производител, който гарантира качеството на продукта и предоставя гаранция за него. Това ще ви осигури максимална сигурност и спокойствие.

илюстрация на монтаж на секюрити обков

Хоумпласт Инженеринг проектира и монтира висококачествен обков за сигурност,

който ще ви позволи да гарантирате по-добра сигурност.

 • Нашият опитен специалист ще ви помогне да изберете подходящия обков за сигурност за вашия дом или бизнес въз основа на вашите нужди и бюджет.
 • Ние предлагаме няколко вида защита срещу взлом.  Обков за защита срещу взлом, който ще спре крадците да проникнат в имота ви по всякакъв начин.

характеристикиИзборът на подходящ антивзломен обков е от съществено значение за постигане на нужното ниво на сигурност на вратите и прозорците в дома или офиса. Ето някои от факторите, които трябва да вземете предвид при избора на обков за сигурност:

 • Ниво на сигурност: Определете нужното ниво на сигурност за вратите и прозорците, които искате да защитите. Някои обкове предлагат по-високо ниво на сигурност от други и е важно да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди.

 • Материал: Изберете антивзломен обков, който е изработен от качествен материал, който да предпазва от различни форми на атаки и корозия. Най-често използваните материали за антивзломни обкове са неръждаема стомана, алуминий и метал.

 • Размер: Убедете се, че избраният обков е съобразен с размерите на вратата или прозореца, който искате да защитите. Обковите с различни размери могат да се изберат за различни видове врати и прозорци.

po-dobra-sigurnost

Статистиката показва, че най-честите опити за взлом са през прозорците.

 • Ролпласт предлага продукти с базово ниво на сигурност Basis+, с минимум 2 секюрити точки на заключване и дръжка Hoppe Secustik.
 • За по-висока степен на сигурност, ние препоръчваме секюрити обков с ниво на сигурност RC2 или RC3 със 7 секюрити точки на заключване.
 • Дръжка Hoppe Secustik с ключ и поне едно от стъклата в стъклопакета да е противозломно ламинирано стъкло 4.4.2.
 • Допълнителни елементи за повишаване нивото на сигурност са външните ро-летни щори и капаците.
антивзлом обков

ActivPilot CONCEPT (последно поколение обков за двуосови прозорци)

 • ActivPilot е последното поколение обковна система, която предлага Ролпласт. Той съчетава най-съвременен дизайн и висока функционалност.
 • ActivPilot е система, която позволява двуосо отваряне,доставяна стандартно във вариант на повишена степен на сигурност или така наречения противозломен обков, пред-лаган на цената на стандартната конфигурация за едноо-сови и двуосови прозорци. Това се обуславя от факта, че всички елементи по крилото на прозореца са с точки на заключване единствено от типа „секюрити с гъбовидна форма“ и постигането на по-високи степени на сигурност (RC1/WK1, RC2/WK2) се постига само чрез подмяната на насрещниците от обиконовени със секюрити такива, което е голямо предимство не само по отношение на цената, но и във все по-честите случаи на дооборудване при вече мон-тирани прозорци до желаната от клиента по-висока степен на сигурност.
монтаж на секюрити обков на прозорец

СТЕПЕН НА СИГУРНОСТ RC2

Предназначена за лесно достъпни прозорци на сгради с голям риск от проникване на крадци.Този вид заключване е защитен срещу отваряне с помощта на инструменти (отвертки, клещи, крикове и др.), като резултатите от тестовете показват, че минималното време за преодоляване на защитата при тяхното използване при клас на сигурност RC2 е 3 мин.

Прозорец GUARD HIGH SECURITY*
Изработен съгласно изискванията на стандарта за сигурност EN 1627-1630, клас RC2:

 • Секюрити обков със степен на сигурност RC2
 • Стъкло с покритие клас P4A съгласно стандарт ЕN356 – с 4 фолиа 4.4.4
 • Лепене на стъклопакет към профил
 • Поставяне на непрекъснат железен профил по цялата обиколка на касата
 • Поставяне на ограничителни подложки, които не позволяват изместване на профила с помощта на инструменти
 • Дръжка с ключ, която издържа натиск на 100 nm
 • Монтаж със специални закрепващи елементи
 • Ролпласт издава сертификат за сигурност.

Нашите предимства

quality

КОНТРОЛ НА КАЧЕСТВОТО

ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ

otstapki

МЕСЕЧНИ ПРОМОЦИИ

obrastane-na-prozorci
Обръщане на прозорци
montazh-na-dograma
Монтаж на дограма
securiti-obkov
Секюрити обков
bezplatno-izvozvane
Услуги сервиз
remont-pvd-dograa
Ремонт на дограма
smyana-staklopaket
Подмяна на счупен стъклопакет
специалист монтаж секюрити обков на ПВЦ прозорци и врати

Антивзломните обкови за прозорци и врати са важни мерки за защита на дома или офиса от нежелани гости. Те са специално проектирани да увеличават нивото на сигурност на врати и прозорци, като предпазват от опити за взлом или неразрешен достъп.

Някои от основните характеристики на антивзломните обкови включват:

 • Материали: Антивзломните обкови могат да бъдат изработени от различни материали, като неръждаема стомана, алуминий или метал. Изборът на материала може да се различава в зависимост от нивото на сигурност, което искате да постигнете, и от цената, която сте готови да платите.

 • Дизайн: Антивзломните обкови могат да имат различни дизайни и форми. Важно е да изберете обков, който отговаря на визията на вашата врата или прозорец, като същевременно осигурява нужното ниво на сигурност.

 • Размери: Размерите на антивзломните обкови са също важен фактор при избора им. Те трябва да отговарят на размерите на вашата врата или прозорец, за да се осигури максимална ефективност.

 • Допълнителни функции: Някои антивзломни обкови могат да имат допълнителни функции като заключване с ключ или код, автоматично заключване при затваряне, алармен сензор и др.

Цените на антивзломните обкови могат да варират в зависимост от избраните характеристики, като например материал, размер, дизайн и функционалност. Обикновено цените се определят индивидуално за всяка конкретна врата или прозорец, като може да бъде необходима и консултация с професионалист, който да предложи най-подходящия вариант за вашите нужди и бюджет.