Остъкляване на балкони и тераса

Безпрофилното остъкляване е отлично решение за затваряне на заведения и конструкции с навеси.

Изработват се от закалени стъкла 8 мм.

Изработват се на релси с 3 или 5 канала с максимални размери на конструкцията 13 м. в ширина и 2,60 м. във височина. *при размер над 2,60 м. във височина се използва закалено стъкло 10 мм.

Тип конструкция

 • Нисък праг
 • Висок праг

размери на продуктМаксимална ширина в метри. Ширина – 13 м., Височина – 2,60 м.

ширинаДебелина на алуминиевия профил,  1,8 mm-2,5 mm

характеристикиХарактеристики на конструкцията

 • Долен профил Стандартни (5 релси) или тесни (3 релси)
остъкляване на тераса със стъклено безпрофилно плъзгане
Безпрофилното плъзгане е технология за отваряне и затваряне на врати и прозорци, при която няма видими рамки, профили или други елементи на системата, които да отделят стъклото от околната среда. Това дава възможност за постигане на максимален естетичен ефект и свобода в дизайна на сградата.

HEBE-SCHIEBE

Изработва се от:

 • PVC профили – Trocal 76 мм, Trocal 88,
 • Профили от дърво – IV78, HA78, IV92, HA92;
 • Алуминиеви профили – ETem Е3 70

Възможност за изработка на големи размери – до 6,5 м ширина с максимален размер на крило 2,6 м. и височина:

 • Профил дърво – до 4 м
 • L – до 3,1 м
 • PRemIDOOR 88 mm бял цвят 2,9 м,, фолиран 2,7 м
 • PRemIDOOR 76 mm бял цвят 2,6 м,, фолиран 2,4 м

Високи стойности на топлоизолация – Uw 1.3 – 0.8 W/ m2K, в зависимост от вида на стъклопакета;

Възможности за монтаж – препоръчва се за витрина към градина на къщи зимни и летни градини , заведения;

Гаранция – 5 години за монтаж

 • Възможна опция от външната страна да се постави дръжка мида

ДРЪЖКИ за HEBE-SCHIEBE

HEBE-SCHIEBE
HEBE-SCHIEBE е немски термин, който означава „движещ се нагоре-надолу и плъзгащ се странично“. Това е технология за отваряне и затваряне на големи стъклени прозорци и врати, която се използва в съвременната архитектура. HEBE-SCHIEBE системата се основава на механизми, които позволяват на стъкления панел да се плъзга леко и гладко, докато същевременно се повдига, за да се отключи от рамката. Това прави възможно отварянето и затварянето на големи стъклени повърхности с минимално усилие.
параленто плъзгане
Паралелното плъзгане е технология за отваряне и затваряне на врати и прозорци, която позволява на стъкления панел да се движи паралелно на рамката, като се основава на специални механизми, които го задвижват. Тази технология се използва често в модерната архитектура, където се търси ефективност, функционалност и естетика.

ПАРАЛЕЛНО ПЛЪЗГАНЕ

Паралелното плъзгане може да бъде изработено от различни материали, включително дърво, PVC, алуминий или комбинация от тези материали. Изборът на материала зависи от изискванията за дизайн, функционалност, енергийна ефективност, сигурност и цена.

Предлагани материали за изработка:

 • PVC Дограма – Трокал 70мм, 76мм, 88мм
 • Дърво – IV 78мм, HA 78мм IV 92мм, HA 92мм
 • Алуминиеви системи с прекъснат термомост – Системи Е-45, Е-75;

Предимство е изработка в големи размери – ширина на крилото до 1.60 м и височина  до 2.40 м.

Това позволява изработката на позиции, чиято отваряема част е с ширина до  3.20м;

 • Възможност за цветове по каталог, едностранно или двустранно фолиране и боядисване по RAL
 • Избор на цвят по каталог на RAL за алуминиевите профили и боядисване в дървесни декори;
 • Високи стойности на топлоизолация – Uw до 1.0 W/ m2K, в зависимост от избора на профил и стъклопакет;

Гаранция – 5 години за монтаж

 

ПЛЪЗГАНЕ ТИП „ХАРМОНИКА“

Изработва се от:

 • PVC система Trocal 76 mm, системи
 • Дърво IV78 mm, IV92 mm, HA78 mm и HA92,
 • Алуминиев профил, система Е39.

 

Предимство е изработката в големи размери – ширина до 6,4 м и височина до 2,4 м, за PVC и дървени профили и до 2,8 м за алуминиеви.

 • Възможности за цветове от PVC профили в 23 цвята, от които се поддържат на склад 3 цвята; бял, златен дъб, орех, с възможност за едностранно  отвътре и отвън и двустранно фолиране по поръчка;
 • Избор на цвят по каталог на RAL за алуминиевите профили и боядисване в дървесни декори;

Високи стойности на топлоизолация – Uw до 1.0 W/ m2K, в зависимост от вида на стъклопакета;

Гаранция – 5 години за монтаж

Плъзгане тип "хармоника"
Плъзгане тип "хармоника" се отнася до системи за прозорци или врати, които могат да се отварят и затварят като хармоника, т.е. като акордеон. Тези системи са изключително удобни за използване в места, където няма достатъчно място за отваряне на стандартна врата или прозорец.
стандартно-пръзгане-от-алуминии
Алуминиевото плъзгане стандарт се изработва от алуминиеви профили, които не разполагат с прекъснат термичен мост. Това означава, че не предлагат толкова добра топлоизолация, колкото системи с прекъснат термичен мост, но все пак са достатъчно ефективни за много приложения. Тези системи могат да бъдат изработени в различни размери и конфигурации, за да отговарят на специфичните изисквания на клиентите. Те могат да се използват за врати, прозорци, разделящи стени и други

АЛУМИНИЕВО ПЛЪЗГАНЕ СТАНДАРТ

Изработва се от алуминиеви системи  без прекъснат термичен мост и ETEM E – 50, с прекъснат термичен мост;

 • Поставят се пълнежи от единични стъкла с дебелина 8 мм, стъклопакети дебели 18 мм или 24 мм, какти и ПДЧ плоскости, термопанели и хънтъри;
 • Възможности за цветове по каталог; Избор на цвят по каталог на RAL за алуминиевите профили и боядисване в дървесни декори;
 • Монтира се за остъкляване на тераси и преграждане на помещения;
 • Алуминиева система ETEM E 1600 e с ниски стойности на топлоизолация и не уплътнява напълно.

Гаранция – 5 години за монтаж

НАШИТЕ ПРЕДИМСТВА

quality

КОНТРОЛ НА КАЧЕСТВОТО

На излизане от производството всички продукти преминават задължителен контрол на качеството

ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ

Нашите монтажни екипи са с дългогодишен опит, като са приминали и професионално обучение за монтаж на дограма

otstapki

МЕСЕЧНИ ПРОМОЦИИ

Нашите монтажни екипи са с дългогодишен опит, като са приминали и професионално обучение за монтаж на дограма

rabotime-s-dogogvori

РАБОТИМ С ДОГОВОР

Като уважаваща себе си компания винаги изпълняваме своите задължения

 • HEBE-SCHIEBE системите са изключително ефективни в изолирането на вътрешния климат на помещението от външната температура и въздушни потоци.
 • HEBE-SCHIEBE системите за плъзгащи се врати и прозорци са много ефективни в изолирането на вътрешния климат на помещението от външната температура и въздушни потоци. Това се дължи на уникалната им конструкция и висококачествените материали, използвани за тяхното производство.
 • HEBE-SCHIEBE системите предлагат двоен плъзгащ се механизъм, който осигурява пълна герметичност на прозореца или вратата, когато е затворен. Това означава, че въздушните потоци и топлинните губи са минимални, като се осигурява ефективна топлоизолация на помещението.
 • Освен това HEBE-SCHIEBE системите са изработени от висококачествени материали, като алуминий и PVC, които предлагат много добра изолация и са устойчиви на външни влияния, като дъжд, вятър и слънчева радиация. Тези материали са и много лесни за поддръжка и издръжливи на износване, което гарантира дълготрайна работа на системата.

Като цяло, HEBE-SCHIEBE системите предлагат много високо ниво на ефективност и комфорт, което ги прави предпочитани от много хора и строители.

Освен това, те предлагат максимална естетика, тъй като няма видими профили или рамки, които да пречат на изгледа. HEBE-SCHIEBE системите се използват за изграждане на прозорци и врати в сгради, които търсят максимална енергийна ефективност, комфорт и модерен дизайн.

Благодарение на системите за повдигане и плъзгане вече е възможно изграждането на прозрачна стъклена стена. Уникалните възможности на най-новите технологии позволяват да се изработят конструкции с големи размери, която ще преобрази стаята, ще я направи по-жива и оригинална. Ширината на врата за повдигане и плъзгане може да достигне 18 метра. Дизайнът има от 2 до 6 остъклени отвора. Крилата лесно се движат по водачите, въпреки значителната им тежест. Със системата за залепване на контура, клапите са плътно притиснати един към друг, което прави конструкцията херметична, без да оставя пролуки. Електрическото задвижване може да бъде оборудвано върху крилата на система за повдигане и повдигане. Това ще ви позволи да отворите и затворите портала, като използвате дистанционно управление или стационарно управление.

плъзгане с повдигане
Тези системи предоставят гъвкавост и удобство при отварянето и затварянето на стъкления панел, като гарантират безопасността и стабилността на стената. Освен това, те осигуряват максимална естетика и намаляват необходимостта от рамки или други видове закрепване на стъклото. Това прави стената изключително привлекателна възможност за различни видове сгради и помещения, като допринася за постигането на модерен и прозрачен външен вид.

СИСТЕМИ ТИП „ПЛЪЗГАНЕ ОТ АЛУМИНИИ“

СИСТЕМИТЕ ТИП ПЛЪЗГАНЕ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРО РЕШЕНИЕ ПРИ:

 • Остъкляване на тераси
 • Преграждане на многофункционални помещения
 • Преграждане на площи за ресторанти и заведения
 • Зимни градини

Основно предимство на всички варианти за плъзгане е, че спестяват пространство.

ПЛЪЗГАЩИ СИСТЕМИ ЗА ПРОЗОРЦИ И ВРАТИ

Типът на този дизайн се използва в много видове сгради и помещения, като например:

• кафенета и ресторанти;
• Хотели;
• На терасите;
• Зимни градини;
• Басейни.

С помощта на плъзгащи се конструкции стаите ще станат по-осветени и просторни, тъй като тази система спестява много място, което не може да се каже за нормален прозорец, с крила с такъв размер. Стъклената плъзгаща система може да заеме мястото на стената, например, в антрето или спалнята, което ще направи стаята просторна и зашеметяващо светла. По желание мрежите за комари могат да бъдат оборудвани с дизайна.

Повдигащо-плъзгаща система, нейният принцип на работа: повдигането на дръжката задвижва крилото, тя се издига няколко милиметра, което изглежда незабележимо. След повдигане на крилото, тя може да се движи по водачите в удобна посока. За да фиксирате крилото в желаната позиция на отваряне, просто спуснете дръжката. Непрекъснатата работа на системите се получава поради висококачествена плъзгаща се плъзгаща арматура.

Характеристики на повдигащи и плъзгащи конструкции:

• Височината на конструкциите е не повече от 3,3 м;
• Максимално тегло на листата 400 кг;
• Ширина на крилото от 1 до 3 м;
• Възможно е конструкцията да се оборудва с електрическо задвижване;
• Системата може да има 1-2 крила.;
• Има различни модификации на прозорци с двоен и троен стъклопакет: бронирани, триплекс, енергоспестяващи или слънцезащитни очила;

Ние работим само само с най-добрите профилинли системи, което без преувеличение ни прави лидер на пазара. За много години работа станахме професионалисти в нашата област. Нашите експерти ще извършват монтажни работи с всякаква сложност и ще ви помогнат да изберете продуктите, подходящи за вас.

HEBE-SCHIEBE

Изработва се от:

 • ПВЦ Профил Трокал 76 или Трокал 88
 • рофили от дърво – 78, HA78, IV92, HA92;
 • Алуминиев профил Alumil s700;
 • Изработва се в големи размери – ширина до 6.5 м. и височина до 2.5 м

Възможни цветове по RAL: бял, златен дъб, орех, сапели, тъмен дъб, антрацит, сиво и бор

Високи стойности на топлоизолация – Uw 1.3 – 0.8 W/ m2K, в зависимост от вида на стъклопакета;